Odlingen

På en arrenderad åkerplätt, alldeles intill Kärrbo Prästgård, odlar vi våra snittblommor. Vi odlar till största delen på friland och av våra drygt 2000 kvm siktar vi på att ha 140 kvm tunnelväxthus på plats till säsongen 2023.

Vi utgår från idéer om no-till/no-dig, använder metoder och tankar från grönsaksodlarnas market gardens, vi täckodlar i permanenta bäddar, håller oss borta från kemiska bekämpningsmedel och strävar efter ett lokalt kretslopp och att bidra till en biologisk mångfald.

Sortiment

Vi gillar blommor, vi gillar vår odling och landskapet det ligger i. Vi vill bygga en sund verksamhet som är väl värt ett besök och som en fröjd att vistas i. Vi vill ha ett nära samarbete med våra kunder och vi vill kunna erbjuda ett brett och varierande utbud under hela odlingssäsongen.

Därför odlar vi denna säsong 372 olika sorters växter för snitt. Av dessa är ungefär 100 perenner.

Besöka odlingen

Vill du besöka odlingen? Det finns möjlighet att göra det genom att delta på någon av säsongens olika Workshops, som vi anordnar med våra floristpartners.

Workshops för säsongen 2023 är ännu i planeringsstadiet, håll ögonen på instagram för uppdateringar.

Dora & Andreas

Dora ansvarar för sortimentet, sköter kundkontakterna och ritar odlingsplaner.

Andreas odlar, gör listor i excel, bygger växthus och spenderar dagarna på åkern.

Tillsammans är det vi som ligger bakom Stjelk & Skörd, där vi bygger vidare på det som gillar allra mest, att odla och att leva i säsong, lokalt, vänligt och hantverksmässigt.