Odlingen

På en arrenderad åkerplätt, alldeles intill Kärrbo Prästgård, odlar vi våra snittblommor. Vi odlar till största delen på friland och av våra drygt 2000 kvm har vi för säsongen 2024 för första gången ett tunnelväxthus, om 140 kvm, att utöka säsongen med.

Vi utgår från idéer om no-till/no-dig, använder metoder och tankar från grönsaksodlarnas market gardens, vi täckodlar i permanenta bäddar, håller oss borta från kemiska bekämpningsmedel och strävar efter ett lokalt kretslopp och att bidra till en biologisk mångfald.

Sortiment

Vi gillar blommor, vi gillar vår odling och landskapet det ligger i. Vi vill bygga en sund verksamhet som är en fröjd att vistas i. Vi vill ha ett nära samarbete med våra kunder och vi vill kunna erbjuda ett brett och varierande utbud under hela odlingssäsongen.

Därför odlar vi säsongen 2024 330 olika sorters växter för snitt. Av dessa är ungefär ett 100-tal perenner och ett 40-tal dahliasorter.

Besöka odlingen

Vill du besöka odlingen? Under 2024 kommer vi inte ta emot besök på plats. Är du nyfiken på oss och våra blommor går det att boka in sig på någon av de workshops våra floristpartners anordnar med oss.

Workshops för säsongen 2024 är ännu i planeringsstadiet, håll ögonen på instagram för uppdateringar.

Dora & Andreas

Dora ansvarar för sortimentet, sköter kundkontakterna och planterar. 

Andreas gödslar, bygger bevattningssystem och spenderar dagarna på åkern. 

Tillsammans är det vi som ligger bakom Stjelk & Skörd, där vi bygger vidare på det som gillar allra mest, att odla och att leva i säsong, lokalt, vänligt och hantverksmässigt. Till vår hjälp har vi även några ungdomar som hjälper oss med skörd och utplantering.